Skip to content

Sanitaire accessoires ophangen

Het uitbesteden van een klus kan behoorlijk in de kosten lopen terwijl je met de juiste aanpak zelf ook een heleboel kan bereiken. Bespaar tijd en geld door gebruik te maken van de handige stappenplannen van SKIL. De stappenplannen zijn opgedeeld in categorieën die te maken hebben met klussen in en rondom het huis met een duidelijke uitleg van A tot Z.

Klik op één van onze stappenplannen en ga meteen aan de slag.

 1. Meet eerst alles goed uit

  Probeer alles zoveel mogelijk ‘in lijn’ op te hangen, dit geeft rust in de ruimte. Volg de tegelvoeg als richtlijn. Vanzelfsprekend moet je in de tegels boren om het een en ander op te hangen. Kijk eerst of het mogelijk is om in de voeg te boren. Dit boort makkelijker, de tegels blijven onbeschadigd en je weet dat je sanitair accessoire recht hangt.

 2. Boren in de tegel

  Als je toch in de tegel moet boren, teken de plaats af op een strook schilderstape. Dit heeft het voordeel dat je op donkere tegels het aftekenkruis beter ziet en je hebt minder kans dat de boor wegschiet.

 3. Controleer alles nog een keer voordat je gaat boren

  Bijvoorbeeld: heb je een planchet, hou die tegen de muur en bepaal de plaats. Zet een waterpas op de planchet, stel deze horizontaal en teken de planchet aan de onderzijde af. Controleer daarna of de plaats voor het tweede gat waterpas is afgetekend.

 4. Boor langzaam op de tegel

  Boor langzaam, zonder de klopboorstand te gebruiken. Ben je door de tegel, dan kun je de klopboorstand weer aanzetten. Houd er wel rekening mee dat de plug volledig in de muur moet gaan en niet mag uitsteken. De plug zelf moet achter de tegel zitten! Dit voorkomt dat bij het aandraaien van de schroef de tegel zal scheuren.

Beoordeling

Beoordeel deze stapsgewijze beschrijving.

Sanitaire accessoires ophangen

3.5
3.5 of 5

112 Aantal stemmen

 • 5
  48
 • 4
  20
 • 3
  10
 • 2
  7
 • 1
  27