Skip to content
<div> INNOVATIE IS WAT ONS <span style="color: #cb333b;">AANDRIJFT.</span></div>
INNOVATIE IS WAT ONS AANDRIJFT.

Al sinds de uitvinding van de cirkelzaag in 1924 blijft SKIL de toon aangeven met een geschiedenis van baanbrekende innovaties en gepatenteerde technologieën.

Nieuwste innovaties

Digitale borstelloze motoren

In het DNA van elk SKIL gereedschap zit de nieuwste spitstechnologie ingebakken. Onze compacte, digitale borstelloze motoren leveren extra vermogen, extra efficiëntie en een langere levensduur dan vergelijkbare borstelmotoren.

Kom meer te weten

Verstelbare laser

De SKIL verstelbare laser compenseert voor de dikte van het zaagblad en biedt precieze uitlijnmogelijkheden, wat de kwaliteit van uw projecten verbetert.

Kom meer te weten

Automatische bandspoorcontrole (ABC)

Het automatische bandspoorcontrolesysteem (ABC) van SKIL zorgt ervoor dat de schuurband perfect gecentreerd blijft wanneer de machine wordt ingeschakeld.

Kom meer te weten

Equalizer schuurraam

Perfect geëffende oppervlakken zonder ongewenste krassen zijn het moeiteloze resultaat van de SKIL bandschuurmachine, dankzij het doordacht ontworpen Equalizer raam. En de schuurband kan zelfs worden vervangen zonder eerst het schuurraam te moeten verwijderen.

Kom meer te weten

X-Flow stofcontainer

Het unieke X-Flow stofopvangsysteem onderscheidt zich door zijn innovatieve methode om stof van lucht te scheiden, zonder gebruik van een filter. Nooit een verstopt filter betekent dat de stofafzuiging altijd op een krachtig peil blijft, tot de stofcontainer vol is.

Kom meer te weten

Overslide-systeem

De zaagkop van de meest compacte SKIL telescopische afkortzaagmodellen glijdt over de stangen, waardoor u dicht bij de muur kunt werken zonder dat de stangen achteraan uitsteken.

Kom meer te weten

OVERLOAD ALERT

Schuren gaat makkelijker met onze innovatieve Overload Alert-technologie, zoals op de 250 W multischuurmachine en 710 W bandschuurmachine. Overload Alert-technologie geeft precies aan hoeveel druk er nodig is, zodat de schuurmachine kan functioneren zoals bedoeld en optimaal presteert en haar duurzaamheid maximaliseert.

Kom meer te weten

CLIC

Het verwisselen van speciale hulpstukken op de SKIL multischuurmachines 7261 en 3720 is nog nooit zo eenvoudig geweest, dankzij het Clic-systeem. Met een snelle klik zet u het hulpstuk vast en kunt u aan de slag.

Kom meer te weten

Tandheugel- en rondselsysteem

Kromme zaagsneden zijn verleden tijd, dankzij de slimme rail met tandheugel en rondsel op onze tafelzagen. Het ontwerp met dubbel tandwiel werkt samen voor een vlotte afstelling van de geleider en de meest nauwkeurige zaagsneden.

Kom meer te weten

KEEPCOOL™

Onze gepatenteerde 'KEEPCOOL™'-technologie voorkomt dat accu's oververhit raken en verbetert de prestaties van de accu.

Kom meer te weten

EASY STORAGE

Rommel belemmert de prestaties en daarom is al ons tuingereedschap ontworpen met een ruimtebesparende Easy Storage-oplossing.

Kom meer te weten

PWRJUMP™

Kortere oplaadtijd voor accu's betekent minder stilstand. Zorg dat uw SKIL 20V Max PWRCORE 20™ Lithium-ion accu's in een wip opgeladen zijn, zodat u snel weer aan de slag kunt.

Kom meer te weten

PWRASSIST™

U hoeft uw SKIL accu's niet te beperken tot het gebruik van SKIL elektrisch gereedschap. Met onze PWRASSIST™ accu en PWRASSIST™ USB-adapter kunt u onderweg telefoons en tablets opladen.

Kom meer te weten

VRS Laag trillingsniveau

SKIL's focus op een laag trillingsniveau leidde tot diverse technische oplossingen om dit te realiseren, allemaal samengebracht onder de naam VRS (Vibration Reduction System).

Kom meer te weten

Compact borstelloos assortiment

Moeilijk bereikbare krappe ruimtes en werken boven het hoofd of gedurende langere tijd is niet langer een probleem, dankzij de compacte borstelloze SKIL serie. Dit gereedschap is uiterst compact en biedt een combinatie van hoge prestaties, duurzaamheid en ongeëvenaard gebruiksgemak.

Kom meer te weten

QUICK CLAMP

Het tijdrovende vastzetten van een werkstuk wordt dankzij het SKIL snelklemsysteem een kwestie van seconden. De klem biedt een extra hand, om de zaag op een gecontroleerde manier te bedienen.

Kom meer te weten

180° ledlamp

Decoupeerzagen zijn de meest veelzijdige zagen; ze kunnen zowel rechte lijnen als bochten zagen. En bij precisiewerk is een goede zichtbaarheid belangrijk. Onze 180° led geeft een helder licht, schaduwen behoren definitief tot het verleden.

Kom meer te weten

Geavanceerde ledlamp

Onze geavanceerde ledlamp met 2 standen, inclusief zaklampmodus en automatische uitschakeling, zorgt voor een uitstekend zicht op uw werkstuk.

Kom meer te weten

ACTIVCELL™

Onze intelligente ACTIVCELL™ technologie monitort doorlopend de spanning, temperatuur en stroom van de accu en stuurt deze gegevens in realtime door naar het gereedschap.

Kom meer te weten

HISTORISCHE UITVINDINGEN EN OCTROOIEN

1924

Cirkelzaag

De uitvinding van de SKILsaw dateert van voor de oprichting van het bedrijf zelf. Dit gereedschap verwierf niet alleen wereldwijde faam als merk, maar nam ook het voortouw in een nieuwe categorie elektrisch gereedschap, bepaalde de standaard en definieerde een heel segment in de sector.

1964

Variabele snelheidsregeling

Deze functie zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de prestaties en handelbaarheid van het gereedschap.

1978

Automatische bandspoorcontrole

ABC die de schuurband automatisch centreert en zorgt voor moeiteloos kwaliteitsschuurwerk.

1983

Auto-Scroller

De unieke functie van de decoupeerzaag, waardoor het blad 360 graden kan draaien, zorgt voor een revolutie in het zagen van complex bochtenwerk. Ingewikkelde vormen kunnen nu zonder moeite met één hand worden gemaakt, wat de precisie en het gebruiksgemak bij fijne houtbewerking sterk verbetert.

1983

Omkeermechanisme

SKIL's gepatenteerde omkeermechanisme (RBR):- levert 10% meer motorvermogen in beide richtingen - zorgt voor een langere levensduur van de koolstofborstel - handig geplaatst net boven de schakelaar, voor rechts- en linkshandig gebruik.

1983

Elektromechanische hamer

EMH maakte het mogelijk om vlot door elk type beton te boren.

1992

Flexi-Charge

Een reeks oplaadbare elektrische gereedschappen die werken op hetzelfde type accu, zelfs met verschillende voltages.

2000

CLIC Boren

'Clic'-mechanisme om makkelijk te boren en van schroefbit te wisselen.

2000

CLIC Schuurmachines

FOX schuurmachine en Octo 'Clic'-mechanisme om van schuurzool te wisselen zonder extra gereedschap.

2003

Haakse slijper met dubbele positie

Haakse slijper met twee schakelaarposities voor betere veiligheid en ergonomie.

2004

Haakse slijper met instelbare beschermkap

Verstelling van de beschermkap van de haakse slijper zonder gereedschap

2004

Accessoiresleutel haakse slijper

Montagesleutel opgeborgen in de zijhandgreep (in, ingetrokken), gebruikt om de slijpschijf te wisselen (uit, uitgeschoven).

2014

Combinatie van recipro- en decoupeerzaag

Met zijn verstelbare handgreep werkt de combinatiezaag moeiteloos als decoupeerzaag en als reciprozaag om zo een ongeëvenaarde veelzijdigheid te bieden. Dankzij dit ontwerp kan eenvoudig worden gewisseld tussen precieze taken zoals het zagen van laminaatvloeren en robuuste klussen zoals het snoeien van bomen, wat het tot een veelzijdig gereedschap maakt voor een breed scala aan zaagbehoeften.

2015

Langer werken met 'hybrid power'

Door het snoer aan te sluiten op de ingebouwde accu van de accuboormachine wanneer die bijna leeg is, kunt u de gebruikstijd verlengen. Deze functie zorgt ervoor dat u uw taken kunt voortzetten met een minimale onderbreking, wat de efficiëntie van de boor en uw productiviteit flink opvoert.