Skip to content

Hortensia snoeien

Het uitbesteden van een klus kan behoorlijk in de kosten lopen terwijl je met de juiste aanpak zelf ook een heleboel kan bereiken. Bespaar tijd en geld door gebruik te maken van de handige stappenplannen van SKIL. De stappenplannen zijn opgedeeld in categorieën die te maken hebben met klussen in en rondom het huis met een duidelijke uitleg van A tot Z.

Klik op één van onze stappenplannen en ga meteen aan de slag.

 1. Waarmee moet je een hortensia snoeien?

  Het snoeien van een hortensia is geen zware klus. Je kunt een snoeischaar met papegaaienbek gebruiken om de bloemen en takken van een hortensia te snoeien.

 2. Hoe moet je een hortensia snoeien?

  Bloeiers op oude knoppen snoei je door de uitgebloeide bloemen weg te knippen, vlak boven het bovenste paar dikke en gezonde knoppen. Bescherm hortensia’s die bloeien op oude knoppen bij nachtvorst extra tegen de kou, zodat nieuwe bloemknoppen niet bevriezen. Dit doe je door de struik af te dekken met vliesdoek of noppenfolie. Haal het doek of de folie weer weg zodra de vorst verdwenen is.

  Bij bloeiers op nieuwe knoppen hoeven de oude bloemen in het najaar niet gesnoeid te worden. De nieuwe bloemen ontstaan op dezelfde tak onder de uitgebloeide bloemen. Wanneer je deze uitgebloeide bloemen laat zitten, beschermen zij de nieuwe bloemen tegen vorst. Vroeg in het voorjaar mogen de oude bloemen van de struik geknipt worden om ruimte te maken voor de nieuwe bloemen.

Beoordeling

Beoordeel deze stapsgewijze beschrijving.

Hortensia snoeien

2.7
2.7 of 5

267 Aantal stemmen

 • 5
  59
 • 4
  45
 • 3
  26
 • 2
  25
 • 1
  112